Track Series Endurance naderen ontknopingDe voorbereiding op het NK Baanwielrennen zit er voor de endurance renners bij de Track Series bijna op. Na een uitstekende start op 4 november in Amsterdam werden een week later de punten verdeeld in Alkmaar. Grote afwezige was de winnares van de eerste dag bij de elite vrouwen – Michelle de Graaf. Overige winnaars van dag 1 in Amsterdam waren allen aanwezig om hun positie voor het eindklassement over drie wedstrijddagen te verstevigen.

De winnaars bij de nieuwelingen waren op beide dagen Nick Schelvis en Babette vd Wolf, waarbij de laatst genoemde zelfs nog geen van de zes verreden races niet heeft gewonnen. Beide renners doen op 18 november een gooi naar de eindzege in het klassement.
Bij de junioren was Rick Hezeman uitstekend in vorm en ging er met de dagzege vandaar. Juliet Eickhof was met drie overwinningen bij de junioren vrouwen veruit de sterkste. Doordat de concurrentie niet bij beide wedstrijden aanwezig is geweest lijkt Juliet met deelname in Apeldoorn veilig voor de zege in het eindklassement.

Bij de elite – de categorie die samen verreden wordt met de beloften, amateurs en sportklasse – was Michelle de Graaf afwezig. Jo ellen Look was in Amsterdam de sterkste over drie onderdelen. Judith Bloem is de meest constante renster bij de elite en voert het eindklassement aan. Bij de mannen reed Yanne Dorenbos na zijn dagzege in Amsterdam ook in Alkmaar weer sterke wedstrijden. Ondanks deelname van onder meer Dion Beukeboom en Carlo Cesar ging Philip Heijnen met de dagzege aan de haal. In het eindklassement staat Yanne Dorenbos wel bovenaan door een eerste en een tweede plaats in Amsterdam en Alkmaar.

Met onderstaande tussenstand zullen de laatste wedstrijden in Apeldoorn van start gaan

  NWL NWL M JUNIOREN JUNIOREN V ELITE V ELITE M
1e Nick Schelvis Babette vd Wolf Steyn Lamberink Juliet Eickhof Judith Bloem Yanne Dorenbos
2e Elmar Abma Imme Arink Sten Verzijl Daniek Hengeveld Jo Ellen Look Philip Heijnen
3e Justus Willemsen Indy Kappert Tristan Kool Misha Struik Maaike Brandwagt Arjen Arentsen

Kom jij de renners ook aanmoedigen in Apeldoorn op 18 november? De wedstrijden starten om 10.00 uur.

Download: Uitslag 11-11 Alkmaar

Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door