Organisatie

De stad Apeldoorn is verheugd om u straks te verwelkomen op de KNWU NK Baanwielrennen. Met meer dan zestien miljoen inwoners, en waarschijnlijk hetzelfde aantal fietsen, is Nederland een waar fietsparadijs. Onze rijke fietshistorie, waaronder het WK baanwielrennen 2011 en 2018, Europeese Kampioenschappen 2011 – 2013, Tissot UCI Wereldbeker 2016 maakt Nederland tot de ideale plek voor dit grote wielerevenement. We zijn trots om als gastheren te dienen voor dit evenement in het multifunctionele sportcentrum Omnisport Apeldoorn.

Een evenement als de NK Baanwielrennen geniet groot landelijk aanzien. De belangstelling en spanning die door de adembenemende races worden opgewekt zijn zeer belangrijk voor de wielersport in het algemeen, en baanwielrennen in het bijzonder.

De Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) , Gemeente Apeldoorn en organisator Libéma Profcycling ism wielervereniging De Adelaar slaan de handen ineen en doen hun uiterste best om dit Nederlandse baanwielrenevenement succesvol te laten verlopen.

Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door