Finale weekend Trackseries Endurance



Afgelopen zondag was de finale van de Trackseries Endurance In het Omnisport Apeldoorn. Tijdens de finale werd de baan nogmaals goed verkend door de renners die van 27-30 december gaan strijden voor de Nederlandse titels op het KNWU NK Baanwielrennen.

Aan de start stonden renners uit drie verschillende landen. De dagwinst ging bij de Nieuwelingen naar Elmar Abma die net één punt te kort kwam in de strijd om het eindklassement. Babette van de Wolf wist te winnen bij de Nieuwelingen-Meisjes, net zoals Sten Verzijl (Junioren-Mannen), Juliet Eickhof (Junioren-Vrouwen), Winanda Spoor (Elite-Vrouwen) en Melvin van Zijl (Elite en Beloften).

Tijdens de diverse spannende wedstrijden wisten klassementsleiders Nick Schelvis (Nieuwelingen), Babette van de Wolf (Nieuwelingen-Meisjes), Juliet Eickhof (Junioren-Vrouwen), Steyn Lamberink (Junioren), Judith Bloem (Elite-Vrouwen) en Philip Heijnen (Elite en Beloften) de eindzege in het algemeen klassement veilig te stellen.

Op zaterdag 8 december starten de sprinters met de laatste voorbereidingen op het NK tijden de Trackseries Sprint in Amsterdam. Gevolgd met de wedstrijden op 9 december Apeldoorn en de finale op zondag 23 december in Alkmaar.

Bekijk hier de uitslagen

Foto: Gert Bonestroo

Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door