Nieuws

Wild en Van Schip naar Nederlandse titel omnium

Ook Daniek Hengeveld (junior-vrouwen) en Loe van Belle (junioren) veroverden het rood-wit-blauw op dit onderdeel. Hoewel Van Schip en Wild als de uitgesproken favorieten van start gingen, zag het publiek de twee tot het allerlaatst strijden om het goud.

Wild en Van Schip hebben veel concurrentie op NK Omnium

Sportliefhebbers kunnen op zondag 22 december nog een keer in Omnisport Apeldoorn terecht voor een aansprekend wielerevenement. Dan wordt namelijk het Nederlands kampioenschap omnium verreden. Onder anderen wereldkampioene omnium Kirsten Wild en wereldkampioen puntenkoers Jan Willem van Schip verschijnen dan in de baan om in vier onderdelen zo veel mogelijk punten te vergaren. Maar de concurrentie is zowel qua aantallen als bezetting sterk.

Kirsten Wild toont regenboogtrui op NK Omnium

Kirsten Wild nam een paar weken rust en bracht een aantal weken voornamelijk in het krachthonk door, maar is op zondag 22 december opnieuw op de piste te aanschouwen tijdens het Nederlands Kampioenschap omnium in Apeldoorn. Ze begint er aan het tweede deel van een tot nog toe succesvolle winter, waarin ze in hetzelfde Omnisport twee Europese titels veroverde en later ook in de wereldbekers succesvol was. “Dit NK is een mooie kans om de baansport te promoten.”

Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door