Programma NK Baanwielrennen bekend

slider-site


De organisatie van het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen heeft het programma voor de komende editie vrij gegeven. Dit NK wordt verreden in Omnisport Apeldoorn van 16 tot en met 18 december. De succesvolle rensters Elis Ligtlee (olympisch kampioene keirin) en meervoudig Europees kampioene Kirsten Wild hebben al aangegeven naar dit evenement toe te werken. Verder worden nog vele andere toppers van de piste en de weg verwacht op de vernieuwde piste in Apeldoorn.

Op openingsdag vrijdag 16 december worden de nationale titels vergeven op de onderdelen sprint, individuele achtervolging en scratch bij de mannen, de vrouwen hebben dan een koppelkoers en de keirin op het programma staan.

Op zaterdag 17 december wordt gestreden om de medailles op de individuele achtervolging, de sprint en de scratch bij de vrouwen, terwijl de mannen de kilometer en de puntenkoers voorgeschoteld krijgen.

Op de slotdag zondag 18 december rijden de vrouwen de 500 meter en de puntenkoers, terwijl de mannen de keirin en de koppelkoers op het programma zien staan. Op alle dagen komen ook de junioren en de junior-vrouwen in actie. Voor het volledige programma zie https://www.nkbaanwielrennen.nl/programma/ .