Wereldbeker – Oranje equipe wil schitteren in OmnisportIs oranje baas in eigen huis bij de Tissot UCI wereldbekerwedstrijd van 11-13 november in Omnisport? Die kans bestaat zeker, want Nederland heeft niet alleen een grote maar ook een kansrijke ploeg aan het vertrek van de Tissot UCI wereldbekerwedstrijd 11-13 november. En dus mag het publiek verwachten dagelijks Nederlandse baanrenners zien knokken voor de medailles op hun thuisbaan in Apeldoorn.

Volgens sprintcoach René Wolff kan zijn sprintploeg zich op elk onderdeel mengen in de strijd om de medailles. Te beginnen bij de teamsprint, waarin olympia-gangers als Jeffrey Hoogland en Laurine van Riessen het voortouw zullen nemen en ervaren collega’s als Hugo Haak, Roy van den Berg en Shanne Braspennincx aan hun zijde weten. Deze sprinters hebben in het verleden al medailles behaald op wereldkampioenschappen en/of Europese kampioenschappen en zijn erop gebrand ook voor eigen publiek te schitteren. “Ik hoef mijn sprinters niet te motiveren om in Apeldoorn goed te presteren” concludeerde sprintcoach René Wolff dan ook al. Roy van den Berg – inwoner van Apeldoorn – liet op het EK van vorige maand al zien in prima vorm te steken door zilver te behalen op de sprint. “De mensen mogen verwachten dat ik weer ga knokken voor de prijzen” riep hij al strijdbaar.

Op de duuronderdelen liggen zeker ook kansen voor de oranje baanequipe. Kirsten Wild gaat niet voor niets in haar net veroverde trui van Europees kampioene van start op de puntenkoers en is mondiaal ook één van de sterkste rensters op het omnium. “Het was een lang seizoen, maar ik wil me graag nog een keer tonen voor eigen publiek. Zo vaak krijg ik niet de kans een topwedstrijd in eigen huis te rijden” zegt de Zwolse. Ze is zeker niet de enige troef op de duuronderdelen. Dion Beukeboom stond vorige week in Glasgow op het podium als derde op de individuele achtervolging. Op het recente EK in Saint Quentin en Yvelines veroverde hij ook al brons. Wim Stroetinga won daar een medaille van dezelfde kleur op de scratch. Op de ploegachtervolging greep het Nederlandse kwartet maar net naast een EK-medaille met een vierde plaats. “Op deze prestaties kunnen we met vertrouwen voort borduren” meldde de ervaren trainer/coach Peter Schep tevreden na het EK. Te beginnen in Apeldoorn. U komt toch ook?